Temple Wat Intharawihan a Bangkok
Tailandia

Wat Intharawihan, el Buda de 32 metres d’altura de Bangkok

El Wat Intharawihan és un temple situat a Bangkok, Tailàndia. És conegut per l’estàtua de Buda de 32 metres d’altura, situada a la façana del temple. L’estàtua fa referència al Buda Luang Pho Tho o Buda Maitreya, que segons la literatura sagrada budista es tracta del proper Buda Històric, el bodhisattva que naixerà a la terra per aconseguir la completa il·luminació i ensenyarà el dharma.

Bhudda standing al temple Wat Intharawihan

La seva construcció va començar el 1867, durant el regnat de Rama IV i va trigar seixanta anys a completar-se. El Wat o temple en el qual es troba, va ser construït en els inicis del Regne de Ayuthayya, un regne que va existir entre els anys 1351 i 1767.

El Buda, també conegut com a Phra Si Ariyamettrai , està fet de maó i estuc, decorat amb mosaics de vidre, la capa exterior és d’or de 24 quirats. El monyo de l’estàtua de Buda conté una relíquia de Sidharta Gautama, el Buda Històric, que va ser regalat pel govern de Sri Lanka.

Buda a la sala d'oració del temple Wat Intharawihan
Fidels resant a un temple de Bangkok

En aquest temple no trobaràs massa turistes, tan sols devots que li ofereixen flors i cremen encens, amb la creença que el Buda, pel fet de contenir una relíquia sagrada, té el poder de beneir-los.

Com anar al Wat Intharawihan

El Buda del Wat Intharawihan es troba a l’extrem nord de Banglamphu, a Phra Nakhon, un districte de Bangkok, i es pot arribar amb ferri públic a través del riu Chao Praya, molt proper del famós carrer Khaosan Road. Tan sols cal baixar a la parada de Rama Bridge VIII i des d’aquí caminar els 600 metres que ens separen d’ell. També es pot arribar amb l’autobus públic número 49 o en tuc-tuc, ja que el solen incloure en el seu itinerari turístic.

L’horari d’obertura és de 6.00 del matí a les 6.00 de la tarda i l’entrada és lliure.

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: