Banderoles d'oració tibetanes a Ladakh
Índia,  Ladakh

Darrera el Karmapa Ogyen Trinley, segona autoritat del budisme tibetà

El Karmapa és el guia espiritual i la segona autoritat del budime lamaísta, reconegut tant pel Dalai Lama com pel govern xinés. Però aquest –Ogyen Trinley Dorje- els va girar la truita quan, el 2000, va fugir per una finestra del monestir en que s’estava (vigilat per l’exèrcit) i va creuar els Himalàies per exil·liar-se a Dharamsala.

I nosaltres, avui dimarts, només tenim una feina a fer: ser beneïts pel Karmapa.

Així que, després d’un copiós esmorzar, sortim cap a la residència del Rinpotxe de Skanta, a Leh, on s’està el Karmapa. La cua arriba fins dalt de tot del carrer, unes dos-centes persones, esperant la benedicció. I nosaltres dos, els únics occidentals. Quina emoció! La cua avança ràpid, entrem a la casa particular, un control de metalls, comprem una khata per a que ens la beneeixi i… allí davant s’està! Seguim avançant fins davant d’ell, ens passa la mà per sobre el cap. Ja estem beneïts!!

Ha estat tan ràpid que quasi no l’hem pogut veure, així que, després de dinar, hem provat altre cop si hi hauria audiència… i sí! Aquest cop ha vingut també la Júlia, una noia brasilenya carregada de rosaris budistes. Lluís s’ha estimat més anar a la guesthouse i nosaltres dues hem tornat a entrar a la casa del Rinpotxe. El Karmapa s’estava, de nou, davant la terrassa, beneïnt a la gent. En passar-hi per davant, ha beneït els rosaris de la Julia, m’ha tornat a beneir m’ha tocat el braç i m’ha dit : “thank you”. Oe oe oe oeeeee!!! M’haurà reconegut del matí!

Fent cua per ser rebuts pel Karmapa
Fent cua per ser rebuts pel Karmapa

Total, que tornarem a casa beneïts i amb un munt de regals que ens ha fet: les khates beneïdes, uns cordills vermells beneïts, dos fotos seves i un sobre amb llavors medicinals que alliberen l’esperit.

Lluís li ha regalat a la Lhamo la seva khata, la foto d’Ogyen, el Karmapa i el cordill. Ella s’ha posat molt contenta, perquè tot i ser budista, no ha pogut assistir. El motiu: demà tenen una puja familiar. Què és una puja? Una cerimònia religiosa budista en la que acudeixen a la casa uns quants lames i monjos (tants com la família es pot pagar). Se serveix menjar tradicional i es resa durant unes 8 hores, es reciten mantres i es toquen les tradicionals trompes i tambors.

I sabeu el millor: estem convidats!!


Totes les entrades d’aquesta regió les trobareu sota l’etiqueta Ladakh.

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: