
Tokat, una ciutat que viu al ritme de les antigues caravanes
Tokat es una ciutat tranquil·la, que viu al ritme de les antigues caravanes. Situada en plena Anatòlia, és testimoni d’una llarga història que es remunta a l’època hittita. Per aquí han passat, a més dels hittites, frigis, medes, perses aquemènides i el Gran Alexandre, fins que la ciutat va formar part de l’Imperi Romà, com es pot observar en l’impressionant museu de la ciutat.



Aquesta és una de les ciutats de Turquia més interessants per veure arquitectura Seljúcida. D’aquesta època són la Gök Madrese – avui convertida en museu – el mausoleu d’Abu I-Kasim Tusi, el pont de pedra de quatre arcs sobre el riu, a més d’alguns monuments més.


El 1392, la ciutat passa a mans de l’Imperi Otomà, que construeix la resta de monuments, com les nombroses mesquites, hammans, mercats, caravanserralls i mansions otomanes.

És una ciutat situada entre valls i suaus turons. En una d’elles s’aixeca una fortalesa abandonada, des d’on es es tenen bones vistes de la ciutat
Passejar pels carrerons, és remuntar-se a una època que Turquia va deixant enrere a un ritme vertiginós. La gent és amable i alegre i és fàcil que et convidin a casa a beure te. Si és així prepareu-vos, perquè mai sortireu sense haver begut almenys tres tasses.

Tokat, es una ciutat que no podeu deixar de visitar. Arribar és fàcil, ja que és troba a tan sols dues hores en bus de Sivas o Amasya, totes dues amb aeroports que reben vols des d’Istanbul.


Disposa de bons i econòmics allotjaments, així com de restaurants per satisfer al més exigent. Però, sens dubte, el centre de la vida de la ciutat és el seu caravanserrall ara convertit en teteria. És aquí on els turcs passen les hores, generalment amb família, bevent te o prenent un gelat o dondurma, com diuen ells. Us recomano el dondurma fisticli o gelat de festucs, que és deliciós. També el de xocolata!

I per menjar, no podeu marxar sense haver provat el kebab de Tokat, amb verdures al forn. I si sou vegetarians demaneu-lo sense carn, com vam fer nosaltres, i gaudireu d’un dels millors plats que hem menjat a Turquia. Una delícia!
- Més informació a la guia Anatolia Central.


4 comentaris
altresindrets
Realment és un lloc molt tranquil.
Totalment d’acord amb la recomanació que fas del kebab de Tokat, que curiosament no es troba fora de Tokat i els seus voltants (com poden ser Sivas i Amasya).
Lluis
Ja era hora que estiguéssim d’acord en algo!! jajaja
Una abraçada!!
fuetimate
He de reconeixer que he buscat al google :caravanserrall, no ho havia sentit mai jejeje mira ja he après una cosa nova avui!
Una abraçada
Ares
Fuet-i-Mate
Lluis
A mi m’agrada més “caravanserai” però clar no era correcte, així que va tocar posar el traductor. Traduït literalment vindria a dir “Palau de caravanes”, ja que el serrall eren els palaus otomans, segons la vikipèdia.
Així que ja hem aprés algo nou, perquè m’has fet buscar el significat de serrall. 🙂
Una abraçada!!
Lluis