Temple khmer al del parc arqueòlogic Prasat Phanom Rung a Surin
Tailandia

Surin, els temples khmers del nordest de Tailàndia

Surin, també coneguda com a Ban Kho Prathai, és una petita ciutat situada al nordest, a pocs quilometres de la frontera amb Cambodja. El motiu de la nostra visita era veure els temples khmers que hi han per la zona i Surin ens va semblar una bona base per accedir-hi.

Entre els segles VII i el XII dC. Surin va ser una part important de l’imperi Khmer, quan aquest va expandir la seva influència a tot el que ara és la regió sud d’Isan, a Tailàndia, i durant aquest període es van construir a la província un nombre creixent de jaciments khmer, sobretot el Prasat Sikhoraphum.

Temple khmer al del parc arqueòlogic Prasat Phanom Rung a Surin
Temple khmer al del parc arqueòlogic Prasat Phanom Rung a Surin
Temple del parc arqueòlogic Prasat Phanom Rung a Surin
Temples khmers al del parc arqueòlogic Prasat Phanom Rung a Surin
Temples khmers al parc arqueòlogic Prasat Phanom Rung a Surin

Tots aquests llocs formaven part de la xarxa d’infraestructures khmers centrada a Prasat Phanom Rung, un complex de temples de l’Imperi Khmer, situat a la vora d’un volcà extingit a 402 metres d’altitud. Aquest temple era un santuari hindú dedicat a Shiva i simbolitzava la muntanya Kailash, la seva casa celestial.

Els temples estan molt ben restaurats i el fet que no hi hagi turistes fa que la visita sigui molt tranquila.

El festival Surin Elephant Round-up

Però Surin és conegut sobretot pel Surin Elephant Round-up, un festival cultural que inclou una varietat d’espectacles que mostren la destresa física i l’habilitat dels elefants. Se celebra anualment, durant el cap de setmana de la tercera setmana de novembre.

El festival té els seus orígens en les caceres reials que es van dur a terme a la província de Surin durant l’època medieval. L’actual festival se celebra des dels anys seixanta, quan la guerra civil a Cambodja i el descens constant del valor econòmic dels elefants van obligar els mahouts a buscar ocupacions en el turisme.

Imatge Wikipèdia

Com anar-hi. Per visitar els temples de Prasat Phanom Rung i Muang Tam agafem un bus fins Ban Tako, on negociem un transport fins les ruines, que es troben a uns 20km de distancia.

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: