Cases otomanes a Safranbolu
Turquia

Cases otomanes a Safranbolu (Unesco)

Emprenem rumb cap a Àsia creuant el Bòsfor amb el ferri, deixant enrere la preciosa Estanbul i la seva singular silueta amb els minarets apuntant cap el cel i la genovesa torre Galata vigilant des de l’altra riba del Bòsfor.

Ferry a Estambul
El ferry sortint d’Estambul

Les obres de construcció de la nova línia de ferrocarril manté des de fa anys la històrica estació de Haydarpaça tancada, de manera que la ruta cap a Àsia no s’inicia tan bucòlica com teníem previst, sinó en un autobús que surt dues hores més tard del que ens han dit inicialment. Això sí, els autobusos turcs disposen de televisor, servei de te, cafè i pastes i entorn wifi per a cada seient. Tot un luxe comparat amb les antigues caravanes!

Safranbolu

Safranbolu és la ciutat que elegim com a destí per aquest primer dia. La seva situació, a només 6 hores d’Istanbul i del Mar Negre, i haver estat declarada ciutat Patrimoni de la Humanitat, ens han ajudat a decidir-nos.

Mesquita de Safranbolu
Mesquita i hammam a Safranbolu
Unes noies passegen davant d'un hammam a Safranbolu
Unes noies passegen davant d’un hammam a Safranbolu

Des del segle XIII fins l’arribada del ferrocarril al XX, Safranbolu fou una etapa important per a les caravanes que es desplaçaven al llarg de la principal ruta terrestre entre Orient i Occident, sobretot pel safrá que aquí es produïa.

Imatge dels carrers empedrats de Safranbolu
Cases otomanes de Safranbolu
Antiquari a Safranbolu
Botiga d’antiguitats

Els comerciants de la ciutat que hi feren fortuna, tornaren a casa i construïren esplèndides cases otomanes amb pedra i balconades de fusta que li han atorgat el segell de la Unesco.

Turistes caminant pels carrers de Safranbolu
Turistes caminant pels carrers de Safranbolu
Homes asseguts en una teteria a safranbolu
Homes asseguts a la terrassa d’una teteria de Safranbolu

Dediquem aquella tarda i el dia següent a passejar pels estrets carrerons de pedra de la ciutat antiga, entremig de grups de turistes turcs i xinesos. Som els únics turistes occidentals!


Podeu llegir més entrades sobre aquest viatge des d’Istanbul a Xian, a la categoria Ruta a Orient.

Núria és viatgera, escriptora en el seu temps lliure i post-graduada en Cooperació Internacional. Ha publicat diversos articles de viatge en les revistes Altaïr i Lonely Planet i en el llibre de viatges “Experiències de viatge” publicat per Nova Casa Editorial.

5 comentaris

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: