Índia,  Sikkim

Ruta dels monestirs de Sikkim: Old Rumtek, Rumtek i Lingdom Gompa

Unes banderoles a la vora del camí ens indiquen la direcció. El vell monestir de Rumtek guarda la bellesa que dóna el temps al treball ben fet. Es un paradís de pau i serenor, un lloc on un podria estar-s’hi eternament, veient passar la vida.

Ens descalcem i entrem. Una noia occidental està en un costat meditant, mentre un monjo neteja l’altar i un altre, amb un plat de galetes, es dirigeix a nosaltres i ens les ofereix.

Fora, l’agradable olor de xiprer recent cremat ho impregna tot. A recer del gompa, uns monjos posen a assecar l’arròs i a la petita escola, un monjo dna classes als petits aprenents. El que no poden ensenyar al seu país ho poden fer al seu exili de l’India.

El nou monestir de Rumtek és una altra història: per entrar t’has de registrar en una caseta custodiada per un militar que porta penjada a l’espatlla una metralleta. Després de pagar l’entrada encara hem de passar un control de metalls i el pati i els sostre del monestir estan a petar de militars armats.

Aquest és el monestir més gran i important de Sikkim. També hauria de ser la residència oficial del XVII Karmapa, però una controvèrsia amb la seva elecció impedeix que pugui fer-se’n càrrec. Malgrat que el monestir és bonic, el fet que hi hagin tants militars ens desagrada i preferim marxar.

El Lingdum Gompa ens torna la pau que hem perdut a Rumtek. Arribem al mig d’una puja: dos tambors enormes renoven i esclaten el soroll de les gralles, a ritme accelerat i creixent, mentre els monjos mouen les mans amb rítmics balancejos recitant mantres fins arribar a l’èxtasi.

Sikkim ens ha agradat molt, ja ens ho esperàvem, però les nostres expectatives han estat llargament superades. Els paisatges son increïbles, els gompes preciosos, la gent molt amable… però hem de continuar el viatge, aquest cop per Nepal i també en tenim moltes ganes.


Pots llegir tots els articles d’aquesta regió a l’etiqueta Sikkim

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: