Minaret Qtub Minar de Delhi
Índia

Qutub Minar, el gran minaret de Delhi

El Qutub Minar és un inmens minaret i una bella mostra de l’arquitectura islàmica, que es va començar a construir el 1199 per celebrar l’adveniment del domini musulmà en aquesta ciutat. La construcció d’aquest minaret va ser iniciada pel fundador de la dinastia mameluc a Delhi, Qutb ud-Din Aibak, que es va inspirar en el minaret de Jam, situat a Afganistan, amb el desig de sobrepassar-lo.

Minaret Qtub Minar de Delhi
Qutub Minar

Qutb-ad-Din Àybak només va poder completar la seva base, el seu successor i gendre, Iltutmix, va afegir-hi tres pisos més, essent Firuz Shah Tughluq. L’obra no va ser completada fins al 1368 per Firuz Shah Tughluq, Soldà de Delhi de la dinastia Tuglúquida.

L’alçada del minaret és de 72,5 metres, el seu diàmetre és de 14,3 metres i el diàmetre superior d’uns 2,7 metres i està considerat com el minaret de maons més alt del món i és patrimoni UNESCO.

El minaret està integrat en l’anomenat Complex de Qutub, que inclou la mesquita de Quwwat-ul-Islam, el pilar de ferro de Delhi, la tomba de l’imam Zamin i la tomba Itutmish, entre d’altres.

D’aquests, potser el més important sigui la mesquita Quwwat-ul-Islam, situada a la part nord-est del minaret. El nom de la mesquita siginifica Glòria de l’Islam i va ser construïda entre el 1192 i el 1316, essent la primera mesquita construïda a Índia. Per fer-la es van enderrocar 27 temples hindús i jainistes.

Detall geomètric del Qtub Minar de Delhi
Decoració del Qutub Minar

Aquest és un dels monuments més interessants i visitats de Delhi, no només per estrangers, també per famílies hindús i musulmanes que venen atretes pel complexe i la pau del seu jardí.

Família a l'ombra d'un arbre al Qtub Minar
Família passejant pel jardí
Família musulmana a Delhi
Turistes indis a Delhi

Val a dir també que els preus per accedir al minaret Qutub Minar (com la majoria de monuments d’Índia) son diferents i desproporcionats en funció del teu origen. Així, els nacionals no han de pagar per entrar, els indis que viuen a l’estranger 30 Rs i els estrangers 500 Rs.

Com anar: La forma més senzilla és amb el metro i baixar a la parada de Qutub Minar.

Més articles d’Índia a la guia de viatge.

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: