Monestir de Repkong
Nepal

Purificant la meva ànima a Swayanbhunath

Caminava per Kathmandú travessant petits carrerons plens de vida. Homes rentant-se els cabells a les fonts públiques, allà unes dones netejant llençols i a tot arreu petites parades on tot es ven i es compra. En arribar a Swayambhunath, el primer que em crida l’atenció és l’enorme estupa daurada que corona el cim. Persones de totes les edats donen voltes a ella fent la kora, purificant la seva ànima dels pecats. En aquest complex religiós comparteixen culte la comunitat budista i la hindú.

Swayanbhunath estupa de Kathmandu

Preparo la meva càmera i com un boig vaig prement el botó fotografiant a la gent. Satisfet, em disposo a fer la meva kora quan de sobte alguna cosa em deté. En un racó, observo una nena asseguda a terra, amb uns pots de pintura, que em mira. Amb un somriure m’indica que m’acosti. Em fa seure al seu costat, agafa el seu pinzell i dibuixa un cercle vermell en el meu front, una tika. És una pasta de color feta de productes naturals, cúrcuma i cendra.

Nena posant tika a Swayanbunath, Kathmandu

La convido a unes galetes i riem veient les fotos a la petita pantalla de la meva càmera. En veure’ns, altres viatgers s’acosten a posar-se tika a canvi d’uns dòlars. La meva nova amiga em fa l’ullet posant els diners a la butxaca i indicant-me que em quedi una estona més. Sembla que li hagi portat sort, però qui ha sortit guanyant he estat jo. Perquè ja no necessito fer la kora, aquesta nena m’ha purificat l’ànima.

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: