Índia,  Sikkim

Per la Ruta dels Himalàies: Pelling, Sikkim

Des de la bonica Darjeeling, a l’estat de Bengala Occidental, fins a Pelling, al Sikkim, la carretera puja i baixa, tomba i gira, seguint els atzarosos plecs dels Himàlaies, altius cims que empenyen i forcegen per vestir-se de blanc a 8.598 metres d’altura. Per a la gent de Sikkim, aquell dit que quasi grata el cel és el sagrat Kangchendzonga. Per als estrangers, és el tercer cim més alt del món, temut i admirat darrera de l’Everest i el K2.

Pelling és petit, amb només dos carrers de noms tan senzills de recordar com “Alt Pelling” i “Baix Pelling”. Arrecerat en els pendents encara suaus de la gran serralada, és el punt de partida de l’anomenada “Ruta dels Monestirs”, que es dirigeix al llac Ketxeopalri i als llogarets de Yuksom, Tashiding i Ravangla, per meravellar-nos amb els seus gompes.

Seguint el carrer Alt fins al final, una pista de terra ens condueix, en no menys d’una hora i mitja d’empinada ascensió, al Sangatxoeling Gompa, el segon monestir més antic del Sikkim.

Sangatxoeling Gompa a Pelling
Sangatxoeling Gompa

A l’extrem oposat del carrer Alt, el Gompa Pemayangtse -literalment, lotus sublim i perfecte- ens espera, complagut, per reconfortar-nos amb la verdor del paratge i l’espiritualitat de l’entorn.

Camí al monestir de Pemayangse
Camí al monestir de Pemayangse
Pemayangse monestir
Monestir de Pemayangse

I si casualment ens deixem caure per Sikkim durant el mes de novembre, la festivitat del Diwali animarà cada nit el carrer Alt amb joves que ballen i taral·legen alegres melodies típiques del Nepal i de les muntanyes de l’Himàlaia.

Celebrant el Diwali a Pelling
Celebrant el Diwali a Pelling

Pots llegir tots els articles d’aquesta regió a l’etiqueta Sikkim

Núria és viatgera, escriptora en el seu temps lliure i post-graduada en Cooperació Internacional. Ha publicat diversos articles de viatge en les revistes Altaïr i Lonely Planet i en el llibre de viatges “Experiències de viatge” publicat per Nova Casa Editorial.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: