Sankar gompa a Leh, Ladakh
Índia,  Ladakh

Sankar Gompa, Ladakh. Per la Ruta dels Himalaies.

No hi ha camins marcats per arribar al Sankar Gompa. De res serviran els plànols ni les indicacions dels vilatans: el monestir es deixarà trobar, si això és el que vols.

Amb el Tsemo Gompa vigilant des del capdamunt d’un rocam que domina la ciutat, els passos t’han de dur cap a l’est, creuant camps de cultiu amb el gra recent segat. Et trobaràs amb camins emmarcats per murs de pedra, alts, que resseguiràs intrigat com si d’un laberint es tractés. Ara creues un rierol, ara un ase et barra el pas. Famílies senceres s’apleguen per fer la collita, entonant una cantinel·la que s’escolta des de tots els racons de Leh. Camines olorant la natura, sentint els Himàlaies a l’esquena, que vigilen cadascun dels teus instants.

Passejant entre murs de pedra seca i estupes budistes

Un pagès et dirà que vas errat, i giraràs cua sense saber-te greu el camí desfet, doncs a cada pas hauras deixat anar un suspir. Una vella estupa amb tres deïtats pintades a la base et diuen que ja estas aprop. Segueixes camí amunt. Darrera un mur empedrat, dues estupes més s’aixequen altives creant un passadís d’ombra al seu voltant. Vigilen l’entrada del petit gompa, que ja t’està esperant. I et dóna la benvinguda, amb els sostres daurats, el jardí florit, les finestres ornades com els ulls d’una deessa, les banderoles al vent.

L’has trobat, però l’has viscut durant tot el camí. I llavors ho comences a comprendre: l’important no és el destí, sinó el viatge.

Juley!


Informació monestir de Sankar

El monestir de Sankar, o Sankar Gompa, és un monestir budista situat a mitja hora d’agradable passeig de Leh (Ladakh). El gompa és filial del monestir de Spituk i és també la residència del seu abat, el venerable Kushok Bakula, que és el lama encarnat major de Ladakh, a causa del seu antic llinatge i autoritat personal.

Hi ha restriccions horàries per visitar el monestir de Sankar, perquè alguns dels monjos adherits al monestir, resideixen aquí permanentment. Es pot visitar entre les 7:00 i les 10:00, o entre les 17:00 i les 19:00.


Totes les entrades d’aquesta regió les trobareu sota la categoria Ladakh

Núria és viatgera, escriptora en el seu temps lliure i post-graduada en Cooperació Internacional. Ha publicat diversos articles de viatge en les revistes Altaïr i Lonely Planet i en el llibre de viatges “Experiències de viatge” publicat per Nova Casa Editorial.

3 Comentaris

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: