Muntanyes d'Emei Shan
Xina

La muntanya sagrada d’Emei

La ciutat d’Emei Shan, situada a 190 km de Chengdu, és una antiga ciutat amb una rica cultura i una llarga història de més de 1.400 anys. Aqui és on se troba situda una de les quatre muntanyes sagrades budistes de Xina i per la seva proximitat amb Leshan, hem decidit visitar-la.

El mont Emei té una llarga història. Fa 1.900 anys, un pelegrí va construir el primer monestir aquí, iniciant el bressol del budisme a la vall del Yangtze. Avui la cultura budista s’ha convertit en la religió principal de la cultura a Emei. L’arquitectura, la música, les grutes i les pintures budistes de la muntanya reflecteixen un ric sabor i cultura religiosos.

Però com moltes coses en aquest país, res és com un s’imagina. La muntanya és maca i està plena de micos i temples, però la mercantilització del lloc sagrat és més que evident. Així que qui esperi trobar aquí un lloc sagrat, mig amagat entre les muntanyes, amb un ambient espiritual, més val que continuï el seu camí, aquest no és el seu lloc.

Pagoda a Emei Shan
Façana d'un temple de Emei Shan
Budes en un temple a Emei Sha

Per qui no vulgui caminar, els autobusos i telefèrics el portaran fins el cim, sense necessitat de fer cap esforç. Qui no vulgui pujar pel camí empedrat, que estigui tranquil, que pagant uns pocs yuans el pujaran en un palanquí. I si te gana o sed que no pateixi, que al llarg del camí anirà trobant petites parades amb tot tipus de refrigeris.

Mono a la muntanya d'Emei Shan
També hi han monos a Emei Shan

Per la tarda hem agafat altre cop el tren nocturn per viatjar a Kunming. I aquí, al pati del hostel de Kunming amb el mapa desplegat sobre la taula, ens venen de nou els dubtes. Cap on tirem? Yunnan o Laos? Ni nosaltres ho sabem!


Entrades relacionades: Ruta de viatge des de Bishkek a Xian


Núria és viatgera, escriptora en el seu temps lliure i post-graduada en Cooperació Internacional. Ha publicat diversos articles de viatge en les revistes Altaïr i Lonely Planet i en el llibre de viatges “Experiències de viatge” publicat per Nova Casa Editorial.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: