Xina

Kunming, els temples budistes de Qiongzhu i Yuantang

Kunming és una ciutat sense massa atractius, parada obligatòria si la teva idea és visitar el Yunnan, o com en el nostre cas fer una parada camí de Laos. Voliem marxar l’endemà a Jinghong en bus, però vam decidir quedar-nos un dia més i agafar un vol. Així que aquell dia ens vam dedicar a buscar l’agència que ens oferís un millor preu i l’endemà visitar els dos temples de la ciutat.

Així que amb els bitllets d’avió a la butxaca, visitem les dues pagodes del centre, la de Dongsi Ta i Xisi Ta (pagoda de l’est i de l’oest). Aquestes dues pagodes són de la dinastia Tang i estan situades a poca distància de la mesquita Nancheng. Aquesta àrea és interessant de visitar tot i que molt turística, plena de botigues i de cadenes de menjar ràpid occidental.

Porta ornamentada al centre de Kunming
Porta d’estil clàssic al centre de Kunming

L’endemà decidim visitar els temples de Yuantong i de Qiongzhu, que en l’anterior estada, l’any 2007, no els haviem vist.

El temple de Qiongzhu

Es troba a les afores de Kunming i anar en transport públic no és fàcil, doncs cal agafar una combinació de busos. Si la gent no ens hagués ajudat no haguéssim arribat mai. Allotjar-nos en un hostel on parlaven anglès, ens va ser de gran ajuda: els hi vam fer apuntar els noms dels temples en caràcters xinesos i així va ser més fàcil arribar-hi.

El temple de Qiongzhu a Kunming
Lleó de pedra i porta rodona típica a Xina

El temple i el bosc de bambú que l’envolten tenen una meravellosa i misteriosa llegenda sobre els seus orígens: Durant la dinastia Tang (618-907), Yunnan era un país independent anomenat Dalí. Un dia, mentre dos germans de llinatge reial anaven de caça, van veure un estrany rinoceront. Amb l’esperança de capturar l’animal, van seguir-lo pels   boscos on l’animal va desaparèixer de sobte. Enl perdre’l de vista, els germans van veure un grup de monjos que eren diferents a qualsevol monjo que haguessin vist abans. Quan els monjos van veure els germans, van desaparèixer en els núvols deixant els seus bastons plantats a terra. Al dia següent, aquests bastons s’havien convertit en tot un bosc de bambú. Els germans, sorpresos, sabien que havien trobat éssers sobrenaturals i, per tal d’honorar-los, van construir aquest temple.

Porxo del temple a Kunming
Home cremant incens en un temple de Kunming

La història reial no és tan maca, així que no la transcriuré. Qui vulgui ja la llegirà a la guia o la buscarà per internet. Jo em quedo amb aquesta, que m’agrada més.

Per tornar a la ciutat i visitar el temple de Yuantong vam treure el segon paperet i et voilà, allà que vam fer cap canviant dos cops d’autobús.

El temple de Yuantong

Es troba al bell mig de Kunming, molt proper al llac Cuihu Gongyuan (Green Lake). Té més de 1200 anys, doncs va ser construït a finals del segle vuitè. Després de dos grans restauracions, el temple va adquirir el seu actual disseny, amb passadissos coberts i ponts.

Porta ornamentada d'accés al temple de Yuantong
Home resant al temple de Yuantong

Quan hi vam estar al 2007, en comptes de cadenes de menjar ràpid el que havíen eren restaurants xinesos. Una llàstima que hagi canviat tant.

Encara passaríem una nit més a Xina. Un vol ens portaria a Jinghong, on vam haver de passar una nit per poder agafar l’autobús que ens duria directament a Luang Namtha, ja a Laos.

Següent entrada: Luang Namtha, creuem la frontera Xina

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

2 comentaris

  • altresindrets

    A mi aquesta zona també m’agrada molt, tant la de Guilin, com el Yunnan, com el nord de Laos… uns indrets per a passar-hi molts dies.
    Les fotos molt maques, llàstima que et deixessis la càmara a la sortida nocturna.
    Una abraçada

    • Lluis

      Si, la veritat és que es força interessant aquesta regió. Malauradament alguns dels llocs més macos del nord s’han convertit en massa turístics amb tot el que això comporta a Xina (desplaçament de gent local per convertir el poble en una atracció, etc…)

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: