Torres Petronas de Kuala Lumpur
Malàisia,  Sudest Asiàtic

Kuala Lumpur, una capital que ens ha fascinat

Kuala Lumpur és una capital que ens ha fascinat. O potser enlluernat?

Tot va començar en arribar a Malàisia, en un vol des de Kochi (Índia) que ens havia tingut en ruta durant tota la nit. Estàvem contents, doncs canviar de país sempre renova l’energia i revitalitza. I durant el trajecte en bus des de l’aeroport fins Kuala Lumpur, en el que ens despertàvem a cops de cap d’adormits que estàvem, obríem els ulls i exclamàvem: mira, una carretera de quatre carrils! Mira, no hi ha vaques! Mira, un escombriaire treballant! Mira, està tot net!

Kuala Lumpur és el centre de negoci de Malàisia per a les finances, la banca, les assegurances, les ambaixades i les arts i està emergint com a capital econòmica i financera del sudest asiàtic, amb tantes ganes i força que està prenent-li el lloc a Bangkok i ull amb Singapur.

Per a atreure tot aquest potencial econòmic, calia dotar la ciutat de la infraestructura necessària: s’han demolit les cabanes i se segueix construïnt, sense treba, grans edificis de negoci signats per arquitectes de renom, centres comercials de disseny sumptuós, hotels luxosos i edificis gubernamentals moderns que conserven elements decoratius islàmics. Tot això sense oblidar l’edifici més important, convertit en el símbol del país i mostra del seu poder econòmic: les espectaculars Torres Petronas.

Espectacle de llum i só a les Torres Petronas de Kuala Lumpur
Espectacle de llum i só a les Torres Petronas de Kuala Lumpur

El nostres dies a Kuala Lumpur comencen esmorzant vora la finestra del tercer pis de Le Village Gh, un forat dins del forat que és Chinatown, apte només per a pressupostos molt ajustats.

Des d’aquí agafem un bus gratuït que creua la ciutat des de Chinatown fins la zona comercial -Bukit Bintang- i les Torres Petronas -KLCC-. Sí, gratuït. I net. I amb aire condicionat. I nou de trinca! No ens ho podem creure, després de 3 mesos viatjant en autobusos destartalats, bruts i pudents, ara semblem dos nens amb sabates noves!

Baixem a Bukit Bintang. Les noies es passegen amb pantalons estilitzats o minifaldilles, tacons altíssims, maquillatge i cabell arreplegat i ben vistós i, les musulmanes amb elegants mocadors cobrint-los els cabells. Això és un altre món! És ple d’expatriats i turistes vinguts de tot arreu i es veuen també alguns rics musulmans que arriben en cotxe fosc i dones tapades de baix a dalt.

Parella passejant pel centre de KL
Carrer al voltant del centre comercial de Kuala Lumpur
Tokyo Street, cartell al centre comercial

I ara passegen per aquesta ciutat, petita i tranquil·la, malaisis, xinesos i hindis -la població principal del país-, i expatriats i turistes vinguts de tot arreu.

Mesquita Masjid Negara a Kuala Lumpur
Mesquita Masjid Negara

Visitem l’antiga estació de tren, d’inspiració morisca i mogola, abans d’arribar a la bonica mesquita Masjid Negara, on dues dones musulmanes insisteixen en convertir-nos a l’islam. Agraïm el seu interès però els hi fem entendre que preferim refugiar-nos en les nostres creences. I gaudim d’una tranquil·la passejada per un parc proper, refugiant-nos de la calor a l’ombra dels arbres, abans de visitar la Catedral de Santa Maria, tot just davant la plaza Merdeka on hi ha el bonic edifici del Sultà Abdul Samad.

Edifici del Sultà Abdul Samad a Kuala Lumpur
Edifici del Sultà Abdul Samad

Per acabar la passejada del matí, visitem la petita mesquita Masjid Jamek, encaixonada entre el pas elevat del metro urbà i un McDonalds, abans de tornar a Little India i Chinatown, a tocar un de l’altre i donar així per acabada la visita a aquesta ciutat encantadora, que ens ha brindat dos dies de relax.

Cases de colors a Kuala Lumpur
Entrada al barri xinès de Kuala Lumpur
Entrada i botigues al carrer del barri xinès

Kuala Lumpur, informació pràctica

Com anar: Des de l’aeroport Klia 2, d’on surten els vols low cost, la opció més econòmica es agafar un bus. Tarda una hora en arribar a la ciutat i para a diferents llocs com ara KL Sentral, que disposa de parada de metro, a l’estació de Puduraya, situada a només 300 metres de Chinatown o tot just davant aquest conegut barri.

Des de l’estació de Puduraya surten nombrosos busos cap a diferents destinacions del país com ara Georgetown o les Cameron Highlands, on vam ser convidats a una boda!

Hi ha dos línies d’autobusos per viatjar gratuïtament al centre, que son la lila i la verda. Totes dues et deixen davant o molt aprop de les Torres Petronas. Més informació clicant sobre el mapa.

Mapa ruta bus gratuit Kuala Lumpur

Allotjament: Ens allotgem diversos cops al Zig-Zag Travellers Home (abans Marquee Guest Houzz). Disposa d’habitacions privades i compartides, totes amb el bany compartit. Amb el preu inclou l’esmorzar a base de torrades i café. Està net i és troba situat davant del Mercat Central. Recomanable, per pressupostos ajustats. 

On menjar: Mengem en el mateix centre comercial de les Torres Petronas, on hi ha un espectacular food centre, allunyant-nos de les cares i brutes paradetes del carrer, on el menjar és insípid i just. Però si preferiu les paradetes del carrer, a Chinatown o al carrer Jalan Alor (prop de Bukit Bintang) en trobareu tantes com vulgueu.

Núria és viatgera, escriptora en el seu temps lliure i post-graduada en Cooperació Internacional. Ha publicat diversos articles de viatge en les revistes Altaïr i Lonely Planet i en el llibre de viatges “Experiències de viatge” publicat per Nova Casa Editorial.

Un comentari

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: