Mapa de ruta India de nord a sud
Índia

Índia de nord a sud: itinerari i informació pràctica del viatge

El nostre cinquè viatge a Índia ens ha portat a visitar el país des dels Himàlaies fins al sud. Com disposàvem de  temps suficient, vam optar per recorrer Índia de nord a sud, per visitar i conèixer, a més de Ladakh i McLeod Ganj, els estats de Madhya Pradesh, Maharastra, Karnataka i Kerala. Aquests estats van mostrar-nos una riquesa cultural, monumental i paisatgística tan diversa que, de vegades, canviar d’estat era com canviar de país.

Itinerari de viatge

Mapa de ruta India de nord a sud

Diàris de viatge

En els següents enllaços trobareu els diàris del viatge per Índia de nord a sud, que contenen la informació referent a transports, allotjament i altres dades que considerem d’interès per visitar el país.


Cost de 3 mesos de viatge per Índia


Un dels aspectes que més ens preocupava d’aquest viatge era l’aspecte econòmic. Donat que la idea és viatjar durant temps indefinit, el no gastar en excés en un país ja de per si econòmic com Índia, ens donava el marge que necessitàvem per visitar altres països. I la veritat és que em gastat molt poc, menys del que esperàvem.

Es evident que cadascú té el seu estàndard en quan a l’elecció de l’allotjament o dels llocs on menjar, i això, bàsicament, és el que fa pujar o baixar el pressupost. El nostre és simple: l’higiene per damunt de tot. Ens es igual quin tamany tingui l’habitació, si el bany està dintre o és compartit, si el restaurant és gran o petit… l’important és que estigui net, dintre del que és pot considerar net en un país com Índia, on la brutícia abunda.

Així doncs, en 3 mesos de viatge hem gastat 10,52€ per persona i dia. En aquest pressupost s’inclou l’allotjament; el menjar en restaurants locals, quan ha estat possible, o paradetes del carrer; el transport, en tren i autobús, diürn o nocturn; i altres com ara compra de productes d’higiene i coses per l’estil.

Que no inclou: els vols internacionals i el vol d’entrada i sortida de Leh.


Més informació i itineraris a la guia de viatge d’Índia.

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: