Paisatge i gompa de Diskit
Índia,  Ladakh

Ladakh: El gompa de Diskit, Vall de Nubra, i retorn a Leh

El sol és el nostre despertador i a les set ja estem asseguts per esmorzar. Els amics britànics, que vam conèixer ahir a la guesthouse i que és van oferir a portar-nos a Diskit, també estan a punt. Així que ben esmorzats pugem al maleter del tot-terreny i marxem de Hunder. Amb ells hem planificat molt bé el dia: visitarem el gompa de Diskit tots junts i després ens deixaran a la carretera principal per esperar el minibus a Summur.

El gompa de Diskit és el més antic de la vall, data del segle XIV i deu la seva creació a Changzem Tserab Zangpo, deixeble de Tsong-kha-pa. Aquest monestir té una una llegenda força interessant, doncs es creu que un dimoni mongol va viure aquí. El dimoni era considerat un enemic del budisme i va ser anihilat a prop del monestir. No obstant això, fins i tot després de la seva mort, el seu cos continuava tornant al monestir una i altra vegada. Però nosaltres al dimoni no el vam veure, però si la terrorífica figura de Mahakala, que cada cop que la veiem se’ns eriça la pell.

El gompa de Diskit
El gompa de Diskit
paperera al gompa de Diskit
Interior gompa de Diskit

Desde el sostre es veu una enorme figura de Buda, assegut, que deu fer uns 35 metres. Encara no està acabat, però falta molt poc.

Buda en construcció a Diskit

Acabem rapidament la visita ja que els amics han de marxar a Leh i nosaltres esbrinar com anar a Summur. Així que un cop a la carretera principal ens acomiadem, carreguem les motxilles a l’esquena i baixem al poble de Diskit per preguntar l’hora de sortida. Un noi ens informa que el minibus a Summur surt a les 3 de la tarda i que demà no hi ha bus a Leh.

Continuem caminant i veiem un noi davant d’un jeep, li preguntem on va. A Leh ens diu. Doncs canvi de plans, marxem cap a Leh! Així que a les 3 de la tarda deixem les motxilles a casa la Lhamu, que es posa molt contenta en veure’ns, i en deu minuts estem asseguts al Gesmo assaborint un deliciós pollastre al curry ben picant, acompanyat d’arros blanc, chapatis i… pastís de xocolata!


Més informació a la guia de Ladakh.

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: