Núria amb les recol·lectores de te de Dibrugarh
Arunachal Pradesh i Assam,  Índia

Dels camps de te de Dibrugarh a les muntanyes d’Along

Com a totes les ciutats d’Assam arribem de nit a Dibrugarh, amb la idea de passar un parell de dies i així poder visitar els camps de te, abans de continuar la ruta per Arunachal Pradesh i Assam visitant Along.

Ens allotgem a l’hotel East End, però el personatge del viatge el trobem a l’hotel Kusam, on aquest matí hem trucat per reservar els bitllets del ferri i el jeep a Pashigat. I és que el propietari de l’hotel, és un tipus important en aquesta ciutat. Això és nota amb el respecte que la gent li té, quan passegem amb ell pel basar. I es que és tracta de tot un personatge, que ens facilitarà molt la nostra estança a Dibrugarh i el trajecte fins Along.

Asseguts a la recepció del seu hotel, gaudim del chai que ens ofereix, mentre ens recomana una ruta alternativa per anar a Along, més directa, via Silavatar. Ens torna els diners que havíem pagat per anar a Pashigat i s’ofereix a portar-nos, amb el seu vehicle fins el lloc on surten els tot-terrenys compartits, per anar a l’embarcador on hem d’agafar el ferri. Acceptem encantats!

Els camps de te Bokel

L’endemà sortim de Dibrugarh per visitar els camps de te de la companyia Bokel. Anem en rickshaw fins les oficines on parlem amb el gerent, explicant-li que voldríem visitar els camps. La jugada ens surt bé i accedeix a deixar-nos entrar als camps, acompanyats de l’encarregat. Allí veiem com les dones recol·lecten les fulles de te, mentre ens van explicant el procés. Es veu que alguns d’aquests arbusts tenen més de 150 anys!

Dones indies protegint-se del sol pels camps de te Bokel
Dones indies protegint-se del sol pels camps de te Bokel
Camp de te Bokel a Dibrugarh
Camp de te Bokel
Esglèsia al camp de te Bokel de Dibrugarh
Esglèsia al camp de te Bokel
Recol·lectores de te
Dona recol·lectant te
Recol·lectant te a Dibrugarh
Noia entre camps de te
Recol·lectores de te

Al dia següent el Sr. Barthia ens porta fins la sortida dels jeeps compartits. En el ferri, tenim la gran sort de coincidir amb el segon ministre del districte d’Along, que ens ofereix portar-nos amb el seu vehicle oficial, amb bandereta i rotatiu, fins Basar, a 50km del nostre destí, on ens procurarà allotjament.

I així, còmodament asseguts al maleter del Mahindra Goa del ministre, abandonem Assam i ens disposem a emprendre l’última part del viatge per Arunachal Pradesh.

Informació de Dibrugarh

Com arribar. Des de Sivasagar surten busos cada 15 minuts fins les 16:30. El trajecte dura 2,5 hores.

On dormir. Ens allotgem a l’hotel East End, habitació espaiosa amb bany i aire acondicionat. Paguem 1300RS per nit, sense esmorzar.

On menjar. A pocs metres de l’hotel, a mà dreta, hi ha el carrer principal, on hi ha un centre comercial amb un restaurant on podreu menjar plats indis i continentals. Al mateix carrer hi ha un ATM. A prop de l’hotel també hi ha el Cafè Coffe Day, on podreu menjar pastissos o prendre cafè.

Entrades relacionades

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: