Teulades tradicionals de Dali, Xina
Xina

La ciutat emmurallada de Dali, l’antiga capital de l’ètnia Bai

Doncs si, de moment seguim a Xina, al Yunnan. Hem tirat cap al nord-oest, cap a Dali, a veure si aconseguim sortir de les ciutats i xafar una mica de terra, veure verd, deixar els busos, agafar una bici, i en definitiva, viure una mica l’ambient rural de Xina. Però aquest país creix tant ràpidament, que el que ahir era vàlid avui ja no ho és.

Dali està situada 1900 metres sobre el nivell del mar. Envoltada per una muralla amb quatre portes d’accés, devia ser una ciutat bonica. I dic devia, perquè actualment queda poc de l’antiga ciutat. Tot el centre ha estat recentment reconstruït, les seves cases convertides en botigues de souvenirs i els seus carrers perfectament empedrats perquè el vianant pugui passejar sense por a enfangar-se les sabates.

Porta de la muralla de Dali
Una de les portes de la muralla de Dali
Torre en un carrer de Dali
Torre en un carrer de Dali
Home amb vestit tradicional pels carrers
Home amb vestit tradicional pels carrers de Dali

El seu principal atractiu resideix en el fet d’estar proper al llac Erhai, on viuen diferents ètnies. Si aneu els dilluns al matí al proper mercat de Shaping, podreu veure la principal ètnia, els Bai. Encara que si us fa mandra, no us preocupeu, a l’entrada de la porta principal sempre hi ha algunes noies amb el vestit tradicional disposades a deixar-se fotografiar, això si, a canvi d’uns iuans.

Dona de la ètnia Bai venen peix en una paradeta
Paradeta de venda de peix en un carrer de Dali

Un altre atractiu de la zona és San Ta Si (les tres pagodes), que podeu arribar en un passeig. Per accedir al recinte s’ha de pagar 121 iuans, i no us preocupeu perquè si arribeu cansats us portaran d’una pagoda a una altra en un cotxet elèctric. El que no sabem és si també cal pagar per pujar-hi, perquè vam decidir no entrar i veure les pagodes des de l’exterior.

Pagoda
Pagoda a les afores de Dali

El nostre recorregut previst passava per visitar també les ciutats de Lijiang i Zhongdiang. Però Dali va i les seves ètnies, van completar el nostre recorregut per Xina. No teníem necessitat de continuar visitant ciutats reconstruides artificialment, així que després de visitar el mercat local i passar uns dies de descans, vam comprar un bitllet de bus cap a Kunming i un bitllet d’avió cap a Bangkok, per prosseguir el nostre viatge des de la llunyana Bishkek.


Entrades relacionades: Ruta de viatge des de Bishkek a Xian


Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: