Andana tren xina
Xina

Cinc consells per comprar bitllets de tren a Xina i no morir en l’intent

Comprar bitllets de tren a Xina no és senzill. La xarxa ferroviària xinesa cobreix totes les províncies i és un mitjà de transport ràpid i molt còmode. A més, ha donat un gran salt de qualitat i la majoria de ciutats importants estan connectades amb trens d’alta velocitat, que redueixen el temps de trasllat de forma important.

Però la majoria d’aquestes estacions estan a les afores de les ciutats i alhora de comprar bitllets de tren a Xina, o anar a l’estació, cal tenir en compte a quina anem, no sigui cas que compréssim els bitllets per una altra estació o anéssim a l’equivocada.

Un altre dels problemes que se produeixen alhora de buscar els horaris o comprar online els bitllets, és trobar l’estació en el buscador, ja que els noms de l’estacions molts cops no és corresponen amb el nom que nosaltres coneixem de la ciutat (ex. Kashgar és Kashi). O bé hi han moltes estacions amb un nom similar, sense que sabem ben bé quina es la que correspón a la nostra destinació. Aqui podem tirar mà de Google Maps, per comprovar si el nom de la ciutat és correspón amb la seva àrea geogràfica, o bé mirar l’itinerari del tren i situar-lo en el mapa.

passatgers pujant tren xina
Tren a Xina

Un altre del problema per comprar bitllets a Xina, és que a l’estació gairebé ningú parla anglès, tot i que poc a poc això està canviant. A les estacions importants pot haver una taquilla amb una persona que parla anglès, però no en totes. En aquest cas us recomanem dirigir-vos a les taquilles on hi treballin gent jove, ja que hi hauran més probabilitats que parlin anglès.

Però no trobar ningú que parli anglès, suposa estar molt temps davant de la finestreta, intentant que t’entenguin o haver de suportar que te la tanquin a la cara, com ens havia passat algun cop.

Per això, en els nostres viatges per Xina, vam començar a emprar aquest sistema que ens va permetre comprar els bitllets en menys de cinc minuts.

1- Mireu en una web els horaris de trens.

2 -Imprimiu els horaris de tren que considereu més interessants. Els trens poden anar plens i si heu de variar el vostre horari, us serà útil saber quin és el proper. Jo acostumo a fer una impresió de la pantalla i guardar-ho al telèfon. D’aquesta forma tinc a mà els horaris, per si la meva primera opció no és possible.

horaris de tren a xina
Captura pantalla horaris de tren

3 – Escriviu en un paper el nom de la ciutat de destí, si és possible en xinès, el número del tren i la data (mm/dd/aa).

4 – El següent pas és escriure en el vostre bloc de notes, i en fulls diferents, els següents símbols:

  • Seient dur: 硬 座
  • Seient tou: 软 座
  • Llitera dura: 硬 卧
  • Llitera tova: 软 卧
  • Llitera dura vol dir que hi ha sis lliteres en una cabina oberta al passadís, però veritablement és molt còmoda. Vindria a ser com a segona classe.
  • Llitera tova son quatre lliteres en cabina tancada. Seria primera classe.

Els símbols corresponents a cada llitera son els següents:

  • Llitera de dalt: 上 铺
  • Llitera del mig: 中 铺
  • Llitera de sota: 下 铺
interior vagó tren nocturn xina
Vagó de llitera dura

5 – Feu cua davant de la finestreta i lliureu el paper on heu apuntat el número de tren, l’estació de sortida i la de destinació, el dia i l’hora. Seguidament busqueu en el vostre quadern el tipus de seient o llitera i mostreu-lo a través del vidre. És important que els símbols referents al tipus de seient o llitera els hagueu escrit en símbols ben grans, perquè es vegin bé a través del vidre, ja que aquests fulls no els hem de lliurar perquè ens han de servir en properes ocasions.

Si tot va bé, comprar bitllets de tren a Xina no haurà estat un tràmit complicat i en menys de cinc minuts haureu obtingut els vostres bitllets.

bitllet de tren a xina
Bitllet de tren

Reservar els bitllets online

Si creieu que és més oportú portar els bitllets de tren comprats des de casa, podeu adquirir-los en línia a través alguna agencia xinesa, encara que això us suposarà pagar una comissió a l’agència que fa la reserva, que estarà al voltant dels 6-8 $ per bitllet.

Tingueu en compte que els bitllets només es poden comprar amb un màxim de 20 dies d’antelació. Si els compreu amb més de 20 dies, us haureu de posar en contacte amb ells perquè us facin la reserva dintre d’aquest termini.

NOTA: Com veig que la pregunta més repetida és ¿trobaré bitllets si els compro directament a la taquilla? La meva experiència és que viatjant fora de temporada o de ruta turística, poques vegades m’he trobat sense bitllets. Però a l’estiu és difícil trobar bitllets a les rutes més visitades.

La meva recomanació seria la de comprar a Xina els bitllets si el vostre viatge és a l’hivern, si l’itinerari és variable o si disposeu de suficient temps. I reservar si viatgeu a l’estiu en rutes molt transitades, en festes nacionals, o si disposeu de pocs dies i el vostre itinerari no és variable.

I recordeu que en el tren, a més d’haver aigua calenta per beure, també venen begudes, menjar, fruita i fideus liofilitzats, entre d’altres coses.

Trobareu més entrades i recorreguts per Xina, a la guia de viatge.

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: