Poble de Chengyang i muntanyes
Xina

Chengyang, els ponts de fusta de la pluja i del vent

Al petit poble de Chengyang, en una zona muntanyosa de la província de Guangxi, habitada per la minoria ètnica Dong, hi han sorprenents ponts de fusta que a més de ser utilitzats per creuar el riu, són lloc de trobada i descans per als seus habitants. Usats com a lloc on entaular conversa a l’abric de les inclemències del temps, amb l’arribada del turisme s’han convertit també en petits mercats on les dones Dong venen la seva quincalla.

Pont de la pluja i el vent i noria d'aigua a Chengyang
El pont d’accés a Chengyang
Passejant vora el riu a Chengyang
Passejant vora el riu a Chengyang
El riu al seu pas per Chengyang
Dones rentant la roba al riu

En la seva construcció no s’utilitzen claus, ja que estan dissenyats de manera que cada peça encaixi amb l’altra. No és aquesta una tècnica exclusiva d’aquesta regió, en altres parts del món també ha estat utilitzada. Un exemple d’això seria l’església ortodoxa de Karakol, al Kirguizistan, construïda en fusta sense utilitzar un sol clau.

Però centrant-nos en aquesta regió, una de les coses que més ens van sorprendre va ser la gran quantitat de ponts d’aquest estil, molts d’ells construïts a només centenars de metres uns dels altres. Però sens dubte, cap pot competir am el pont de Chengyangqiao que amb els seus 64 metres de llarg i tres pilars de pedra, embelleix l’entrada del municipi.

Pont de la pluja i del vent a Chengyang
Un altre dels ponts de pluja i vent de Chengyang
Caminant pel pont cobert de Chengyang
Anciants asseguts al pont a Chengyang
Gent asseguda al pont cobert de Chengyang
Paradetes i gent xerrant en un altre dels ponts
Dona caminant i pont cobert de Chengyang
Un dels ponts de Chengyang i voltants

La Torre del Tambor

Una altra de les construccions importants d’aquesta zona són les Torres del Tambor. És aquest el símbol espiritual de la comunitat i representa un paper religiós i social molt important per als Dong. Construïdes al costat d’una gran plaça, s’hi reuneix la comunitat i se celebren festes. Es tracta doncs del seu centre neuràlgic, on trobaràs ancians jugant a les cartes i nens corrent. És un lloc on seure i observar la vida de la comunitat.

Cases i la Torre del Tambor de Chengyang
El poblet amb la Torre del Tambor al fons
Torre del tambor de Chengyang
La Torre del Tambor

Chengyang està formada per petits llogarets unides entre si, per tant és fàcil trobar diversos ponts i torres i visitar algun mercat. Sens dubte, aquesta ha estat una de les zones de la Xina que més ens han agradat. Una regió que esperem visitar més àmpliament, en un futur no molt llunyà, abans que el turisme xinès el canviï per sempre.

Traslladant un porc al mercat amb una carreta
Traslladant els porquets al mercat
Camp dàrròs a Guangxi
Pagesos collint arròs al camp
Arròs posat a assecar a Guangxi
Arròs posat a secar a Chengyang

Informació pràctica sobre Chengyang

Allotjament: Ens allotgem a l’hotel Grand Mothers: habitació doble amb bany, aigua calenta i calefacció, 75 iuans. Està situat davant d’un petit rierol, amb vistes a un segon pont hi ha una altra llogaret. Per arribar cal seguir un petit carrer enllosada de pedra, amb hotels i botigues de records fins arribar a un petit rierol. Recomanable.

Vam menjar a l’hotel Longfeng, recomanable, i en algun petit restaurant del carrer.

Transport: A Chengyang s’arriba des Sanjiang. Per arribar des Dazhai heu d’agafar primer el bus a Longshen ( 1,5 h – 10 iuans ) i allà agafar el bus a Sanjiang ( 1,5 h – 19Y ) A Sangjiang cal anar a l’altra estació d’autobusos, que es troba a l’altre costat del riu, en un carreró que fa pujada tot just creuar el pont. El bus cap a Chengyang costa 6 iuans i triga 30 minuts a arribar.

L’entrada al poble val 60 iuans, 30 si porteu el carnet d’estudiant.


Entrades relacionades: Itinerari de Hong Kong a Beijing

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

3 comentaris

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: