
Chengdu, óssos Panda, monestirs budistes i vida nocturna
Chengdu és una de les tres ciutats més poblades de l’oest de la Xina, amb una població urbana de més de 10 milions d’habitants. És considerada com una ciutat relaxada, amb bona vida nocturna i molts espais verds. Encara que també és una ciutat contaminada, com la majoria de ciutats xineses, on cal tenir fortuna per gaudir d’un dia de sol.
Des del punt de vista turístic, Chengdu atreu el visitant per dues raons: els óssos panda i per ser una de les portes d’entrada al món tibetà. Cal no oblidar que la regió de Sichuan, de la qual Chengdu és la seva capital, està plena de pobles tibetans.
Viatjar per Xina en tren nocturn et permet guanyar temps: els trens són còmodes, nets i puntuals. Així que arribem a Chengdu descansats i amb ganes de conèixer la ciutat. Però abans cal buscar allotjament. Ens decidim pel Chengdu Mix Hostel, 70Y la doble amb bany compartit, però és ple i només ens fan la reserva per d’aquí a dos dies. Així que mentre, ens allotjarem al Dragon Town International Youth Hostel, un hostel molt bonic però molt més car ja que l’habitació ens costa 180Y.
Dediquem la resta del dia a conèixer el centre de la ciutat, amb alts i moderns edificis i centres comercials. Aprofitem tanta modernitat per dinar al Pizza Hut i passejar per la zona, on veiem un espectacle al carrer d’una òpera xinesa, on un dels personatges es va canviant de careta diverses vegades, sense que ni tant sols ens adonem, i un altre personatge escup foc per la boca.


El temple de Wenshu i el convent de monges Aidao
Al dia següent visitem el Wenshu Temple, monestir budista de la dinastia Tang. Les relíquies culturals són el més destacat d’aquest monestir, ja que hi guarden més de 500 peces de pintura i cal·ligrafia de pintors i cal·ligrafs xinesos de renom, com Zhang Daqian, Zheng Banqiao i Feng Zikai. Però la peça que més crida l’atenció és el suposat crani trencat de Xuan Zang, un monjo budista que va recorrer la Ruta de la Seda, per estudiar a l’Índia i Sri Lanka els textos originals budistes, degut a la gran quantitat de contradiccions i discrepàncies que va trobar en els textos que hi havien en els monestirs de Xina. En Xuan Zhang va tornar a Xian al cap de vint anys, carregat de milers de documents escrits en sànscrit, dedicant la resta de la seva vida a traduir-los.


El seu interior és molt bonic, tranquil i ple de fidels. Està situat en un antic hutong totalment reformat en botigues de souvenirs. Tot i així, el lloc és bonic i tranquil per passejar sense l’aclaparament constant del trànsit, així que decidim menjar aquí.
A la tarda visitem el Chengdu Aidao Nunnery, un convent de monges budistes situat una mica més al sud del Wenshu Temple. Arribem just a l’hora de l’oració: les monges, vestides amb túniques taronges, canten les oracions. És molt interessant de veure i a la botiga annexa comprem un CD amb la seva música, com a record d’aquest viatge.

El Centre de Reproducció de l’ós Panda
Al matí següent agafem un taxi i ens traslladem al Chengdu Mix Hostel. Així com en l’anterior hostel l’ambient era fred, aquí és tot el contrari. Molt bon ambient i ple de motxillers. Deixem les motxilles i marxem a veure el centre de reproducció d’óssos pandes.



La visita és molt interessant i podem veure, a més, altres espècies d’óssos. Els dos dies següents els passem passejant per la ciutat i el hutong dels monestirs, per continuar després el nostre viatge, cap a Leshan i Emei.
La vida nocturna de Chengdu
Chengdu destaca també per la seva vida nocturna. Antonio Aguilar, el nostre host a Chengdu, ens va portar a diversos bars amb música en directe. Però nosaltres volem destacar el Machu Pichu, un local ple d’expatriats i locals on qualsevol que sàpiga tocar un instrument, pot pujar a l’escenari a cantar.

El bar es troba situat al carrer Yulin Beijie 1 (成都 玉林 北街 1 号) i obre a partir de les 18:00. (Actualització 2015)
Entrades relacionades: Ruta de viatge des de Bishkek a Xian

