Gran Buda escolpit en un penysegat a la ciutat de Leshan, Xina
Xina

Leshan, el gran Buda de 71 metres d’alçada

A prop de Chengdu, a la ciutat de Leshan, es troba l’estàtua de pedra de Buda més gran de món. Amb els seus 71 metres d’altura, tallada a la vessant de la muntanya Lingyun, la seva construcció va durar 90 anys i es troba a la cruïlla de tres rius; el riu Min, el riu Qingyi i el riu Dadu.

Esculpida en el penya-segat, la colossal estatua té més de 1300 anys d’antiguitat i va ser construïda amb l’intenció de calmar la fúria del riu, que havia causat moltes morts de pescadors. Es veu que van aconseguir el seu propòsit, perquè les restes de roca resultants de la construcció les van tirar al riu, canviant el corrent i sent des de llavors més segura la navegació.

L’estàtua és tota de pedra, a excepció de les orelles que van ser fetes de fusta i després cobertes amb argila. Un sistema de drenatge, amagat dins el cabell, el coll, el cofre i la part posterior de les orelles, impedeixen que l’estàtua pateixi erosió.

Així que aquest mati hem fet motxilles de nou per anar a visitar l’impressionant Buda. Des de Chengdu hem agafat l’autobús i en dues hores estavem a Leshan. Hem deixat les motxilles a la consigna de la estació i hem comprat els bitllets, per l’últim autobús que surt cap a Emei. A la mateixa sortida de la estació, agafem el bus número 1 que ens deixa davant del recinte on està el Buda.

Turistes catalans i gran Buda de Leshan

L’estàtua de Buda, també coneguda com a Dafo, representa el Buda Maitreya assegut, amb les mans recolzades als genolls, mirant cap al riu. El Buda Maitreya simbolitza la brillantor i la felicitat i està considerat com el Buda que, en un futur, apareixerà a la terra per substituir a Siddharta Gautama, el Buda Històric, assolir la complerta il·luminació i ensenyar el pur i veritable dharma.


Entrades relacionades: Ruta de viatge des de Bishkek a Xian


Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: