
Bruges, la Venecia del Nord. Escapades per Europa.
Amb un vol de la companya irlandesa Ryan Air ens vam plantar a l’aeroport de Charleroi, situat a 55 km de Brussel·les, en un no res. Com és habitual en aquesta companyia, vam arribar uns minuts abans del temps establert. I tot i ser un vol curt, se me va fer més llarg que si volés a l’India o a Tumbuctú. El vol semblava una versió barata i cutre d’un basar oriental, doncs tants i tants eren els productes que, a crit pelat, els assistents de vol oferien a la venda, que no ens van deixar tancar els ulls per a res.
A Charleroi vam agafar un shuttle bus que ens va deixar davant l’estació de Brussel·les-Midi, des d’on amb metro vam arribar al centre, que és on teníem reservat l’allotjament.
La visita de Brussel·les va ser curta i passada per aigua, doncs no ens va parar de ploure. És clar que el gener potser no és la millor època de l’any per visitar aquest país. Tot i això, vam poder visitar la Grand Place, amb els seus edificis gremials i l’Ajuntament; la famosa estatueta de Manneken Pis i algunes esglésies i catedrals que vam anar trobant repartides pel centre.
Per la tarda vam agafar el tren a Bruges, la nostra destinació final d’aquest curt viatge.
Bruges, la ciutat dels canals
Bruges ens va agradar molt més que Brussel·les, potser perquè al ser més petita vam poder-la visitar caminant.
Protegit per muralles, el casc antic presenta una bona quantitat de monuments i tresors artístics per deixar satisfet al més exigent. L’any 2000, la UNESCO el va declarar Patrimoni de la Humanitat. En ple centre es troba Grote Markt, la plaça major. Al nord d’aquesta plaça hi han nombrosos restaurants i cafès situats en cases de bonics colors que daten dels segles XVI i XVII.


És el dia de Reis, i en el centre de la plaça han instal·lat un mercat típicament nadalenc i una pista de gel.

Al sud de la plaça està l’edifici dels Hallen, un antic mercat del segle XIII, amb un campanar de 83 metres que em recorda la torre de Mordor, de la saga de El Senyor dels Anells. És pot pujar a la torre tots els dies entre les 09:30 i les 17:30 i és un bon lloc per veure la ciutat des d’un punt elevat.
A tocar de la Grote Markt és troba la Plaça Burg, on està situat l’Ajuntament, el Palau de Justícia i la Probostía. També trobem la Basílica de la Santa Sang on és venera una relíquia de la Sang de Crist, portada de Terra Santa durant la Segona Creuada.

Passem el matí visitant aquestes dues places, així que ja ens hem guanyat el dret a fer un tast de les delicioses cerveses belgues. I on millor que en una fàbrica ara convertida en museu? De Halve Maan – la mitja lluna – és una fàbrica-museu on t’expliquen el procés d’elaboració de la cervesa i posterior degustació. La visita és força interessant i la degustació encara més.
La ciutat té molts lloc d’interès. Val la pena perdre’s pels carrerons i passejar per la vora dels canals i les muralles, doncs descobrireu racons ben bonics com aquests.



I no us oblideu de la vida als pubs, on podreu degustar tants tipus de cervesa que és difícil que sigueu capaços de provar-les totes.

Informació pràctica de Brugges i Brussel·les
- Si heu de passar alguns dies a Bruges, potser us interessarà comprar la Brugge City Card, que dona accés a 23 museus i llocs d’interès, una passejada en barca pels nombrosos canals de la ciutat o un recorregut amb el minibús turístic. També serveix per obtenir descomptes per concerts, teatre, cinema, llogar una bici, etc…
- La millor opció per anar de l’aeroport de Charleroi a Brussel·les és amb el Shuttle bus, que us deixarà davant l’estació de Brussel·les Midi, des d’on amb metro podreu arribar a tots els llocs de la capital. Hi han busos cada 30 minuts i el trajecte fins la ciutat dura aproximadament 1 hora. El preu del bitllet, si no ha variat, era de 13€ l’anada i 22€ anada i tornada. A la sortida de l’aeroport veureu una taquilla on comprar el bitllet.
- A Brussel·les ens vam allotjar a l’hotel Floris Hotel Arlequin Grand-Place i a Brugges l’hotel Albert I, tots dos molt recomanables i cèntrics.


6 comentaris
Eva
Com sempre, les entrades del teu blog fan venir ganes d’anar-hi! Jo crec que Bruges us va agradar més pel sol, no? 😉
(Respecte a Ryanair, nom´s he fet un vol amb aquesta companyia: de València a Manchester. No puc dir que no l’agafaré mai més, ho faré si no hi ha més remei. Però per a viatges de plaer, ni parlar-ne. Ni tan sols entro a la pàgina!).
Lluis
Gràcies Eva pel teu comentari! 🙂
El cert és que no vam veure el sol en tot el viatge, però és que era per Reis!
Jo no he tornat a volar amb aquesta companyia, no dic que no ho torni a fer però l’evito sempre que puc. I és que si porto la càmera de fotos, un parell d’objectius, etc… tinc que facturar la maleta i llavors ja no surt tant bé de preu. De fet, el viatge que vam fer a Munich vaig preferir Lufthansa….. i quina diferència per uns pocs euros més.
Gràcies de nou!
Edito: Ara m’adono que si que vam veure el sol. Va ser l’últim dia, abans de marxar a Brussel·les i just després que el meu cunyat és comprés un paraigues!….jajajaja
Una abraçada!
Eva
Jo veia sol a la pista de gel!
Lluis
Si, no ho recordava! He hagut de mirar el post de nou per adonar-me’n!!
Quin pal ha de ser viure en un lloc on hi han pocs dies de sol! Com l’enyorem quan no el tenim!
altresindrets
Hola Lluís, et vull felicitar pel bloc, i et comunico que t’he nominat pel premi Dardos, felicitats!
Lluis
Moltes gràcies!
Aprofito per felicitar-te a tu també pel premi i per la teva tasca amb el blog.
Una abraçada!