Entrada de la ciutat prohibida de Beijing
Xina

Beijing: el Palau d’Estiu, la Ciutat Prohibida i el Temple dels Lames

L’última etapa d’aquest viatge era Beijing, una ciutat que ens imposava cert respecte pel seu tamany. Pensàvem que seria una ciutat amb massa gent, massa vehicles, massa contaminació i massa caos. Però res més lluny de la realitat. Beijing ens va encantar, tant, que vam posposar algunes visites, amb l’objectiu de tornar en una altra ocasió i així poder gaudir dels seus molts atractius sense presa. Perquè la realitat és que la capital de Xina és una ciutat prou ordenada i amb una xarxa de transport públic eficient, que et permet arribar als llocs d’interès amb certa comoditat.

El Palau d’Estiu

Vam planificar els dies a Beijing amb la idea de combinar natura amb ciutat. Així que, com el dia anterior havíem estat passejant per la ciutat, aquell dia vam anar a visitar el Palau d’Estiu. Es troba situat en una àrea de 290 hectàrees, a 12 quilòmetres del centre de la ciutat. Construït el 1750, el palau s’ubica en un turó, amb vistes al llac artificial de Kunming.

El Palau d'Estiu de l'Emperador de Xina
El Palau d’Estiu de l’Emperador de Xina
Pagoda octogonal al temple d'estiu de Beijing
Pagoda del Palau d’Estiu
Barca de pedra
Barca de pedra
El Gran Corredor, passadís al jardí del Palau d'Estiu de Beijing
El Gran Corredor
Porta al jardí del Palau d'Estiu de l'Emperador
Porta al jardí del Palau d’Estiu de l’Emperador
Detall de la decoració del sostre d'una porta
Detall de la decoració del sostre d’una porta

Vam visitar els nombrosos pavellons, però sobretot vam gaudir dels jardins i de les vistes del llac. D’aquesta zona destaquem el Gran Corredor, un passadís de fusta cobert de 728 metres de longitud, ricament decorat amb pintures policromades que mostren episodis de la literatura clàssica xinesa, figures històriques i contes populars. Es va construir perquè la mare de l’Emperador pogués passejar pels jardins protegida de les inclemències del temps.

Hi anem amb la línia 4 del metro. Baixem a la parada de Xiyuan, situada a 800 metres de l’entrada principal. Preu de l’entrada 30/60RMB mitja/entrada completa. Vam agafar mitja entrada; per nosaltres va ser una bona elecció ja que tan sols passejar pels jardins i el llac ja t’ocupa mig dia.

La Ciutat Prohibida

Va ser fins 1912 el palau de l’emperador i deu el seu nom al fet que, sense un permís especial, ningú podia accedir al seu interior. Es va construir entre els anys 1406 i 1420 per l’emperador Yongle de la dinstía Ming i la seva construcció va seguir els principis antics per la qual cosa totes les seves parts tenen símbols rituals.

La Ciutat Prohibida de Beijing
La Ciutat Prohibida
Entrada de la ciutat prohibida de Beijing
Entrada de la ciutat prohibida de Beijing
Interior de la Ciutat Prohibida de Beijing
Interior de la Ciutat Prohibida de Beijing

Un fossat de 52 metres d’amplada envolta uns murs infranquejables de 10 metres d’altura, en una superfície de 720.000 metres quadrats que alberga 980 edificis. Van governar-hi 24 emperadors fins al 1912, amb l’abdicació de l’emperador Puyi.

S’arriba agafant la línia 1 del metro i baixant a l’estació de Tiananmen, situada a la plaça del mateix nom. Es pot visitar entre les 8:30 i les 17:00, entre abril i octubre i fins les 16:30 entre novembre i març. Tanca els dilluns excepte a l’estiu i festes nacionals. El preu varia entre els 40 i els 60 iuans, depenent de l’època de l’any.

El Temple dels Lames o Yonghegong

Acostumat a visitar i veure la vida monàstica en els grans monestirs de l’Himàlaia, el Lama Temple em va suposar una petita decepció. Amb més turistes que devots, per mi va ser un més entre els molts llocs d’interès que hi ha a Beijing.

Temple dels Lames de Beijing
Temple dels Lames
Fidels resant al Temple dels Lames de Beijing
Fidels resant al Temple dels Lames
Resant a una imatge del Buda
Resant a una imatge del Buda

S’arriba també en metro, línia 5, baixant a l’estació de Yonghegong. Està obert tots els dies de les 9.00 a les 16.00 hores. El preu de l’entrada és de 30 iuans.


Entrades relacionades: Itinerari de Hong Kong a Beijing

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

3 comentaris

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: