Edifici del monestir de Tawang
Índia

Arunachal Pradesh i Assam, guia per viatjar al nord-est d’Índia

Aquestes són les dades del nostre viatge pels estats indis de Arunachal Pradesh i Assam, dos dels estats menys visitats d’Índia i de més difícil accés, sobretot el de Arunachal on els permisos costen d’aconseguir i les carreteres estan en molt mal estat.

Aquest no és un viatge que pugueu trobar als grans tour-operadors, no disposa de grans monuments, ni paratges increïbles, les carreteres són el pitjor que us pugueu imaginar i es necessiten moltes hores per arribar a algun lloc. Així que si sou dels que us agrada viatjar asseguts en un bonic Ambassador amb xòfer o gaudir de la confortabilitat dels hotels internacionals, aquest no és el vostre viatge.

Però si pel contrari, us agrada l´aventura, gaudir de la soledat dels monuments i no us importa passar llargues hores dalt d’un jeep abarrotat de gent o perdre’s un, dos i fins i tot els tres àpats del dia a canvi de poder visitar regions poc explorades o monestirs budistes a la mateixa frontera amb el Tibet, llavors no ho dubteu: aquest és el vostre viatge.

Perquè on trobareu, en una mateixa regió, paisatges i costums tant diferents entre si com monestirs tibetans, ètnies que adoren el sol i la lluna, poblats de bambú com si estiguéssiu al Sudest Asiàtic i les més típiques ciutats índies amb tota la seva brutícia i pol·lució? Doncs a Arunachal Pradesh i Assam, és clar!

Com arribar

Guwahati és l’aeroport més proper a Arunachal Pradesh. Es troba en l’estat d’Assam i arriben vols des de Delhi, Mumbai i Kolkata. Des de l’aeroport surt un bus (70Rs) que va directe al centre de la ciutat, a la zona de Paltan Basar que està molt a prop de l’estació de trens, on es troben les agències de transport i la majoria dels hotels.

Itinerari per Arunachal Pradesh i Assam

Mapa de ruta per Arunachal Pradesh i Assam

Permisos per accedir a Arunachal Pradesh

Per visitar l’estat d’Arunachal Pradesh es necessita un permís que és vàlid durant 30 dies i que permet viatjar només a les zones sol·licitades. Així que cal mirar molt bé l’itinerari ja que el que no consti en el permís no es podrà visitar. El permís té un cost de 50 $ per persona.

El tramitem amb l’agència Abor Country Travels & Expeditions, que va ser l’única que no ho va condicionar a la venda d’un tour organitzat. El cost total del permís i la tramitació va ser de 8900Rs, de les quals 4900Rs corresponen a les taxes governamentals i la resta a la tramitació.

En arribar a l’estat d’Assam, vam fer un ingrés amb l’import esmentat en el compte de l’agència que, un cop rebut, ens va enviar el permís per email. Cal fer moltes fotocòpies d’aquest permís i dels passaports, perquè us ho demanaran a tots els punts de control i en els hotels.


Què visitar a Arunachal Pradesh i Assam


Tezpur (Assam)

Tezpur es pot considerar la porta d’accés a Arunachal, així que aquí fer els últims tràmits del permís per accedir a l’estat d’Arunachal. La ciutat té poc interès, però assistim a una cerimònia al riu Brahmaputra, on resulta imposible passar inadvertits.


Bomdila (Arunachal Pradesh)

Bomdila es una petita població situada a l’estat d’Arunachal, a una alçada de 2400 msm. La seva cultura és tibetana i és poden visitar tres monestirs prou interessants. Es també parada, practicament obligatòria, per anar fins Tawang.


Tawang (Arunachal Pradesh)

El monestir budista de Tawang és el més gran de l’Índia. Situat a 3500 metres d’alçada, queda a resguard d’un semi-cercle de pics nevats durant la major part de l’any. La visita a aquest monestir era l’objectiu d’aquest viatge i poder arribar fins aquí va ser un somni. Però complir aquest somni no va ser fàcil d’aconseguir, l’estat de les carreteres d’Arunachal ho van posar difícil i el fred no va ajudar.


Parc Nacional de Kaziranga (Assam)

Aquest parc compta amb la major població de rinoceronts d’Àsia i un bon nombre d’exemplars de bisó indi, cérvols, elefants i tigres, encara que aquests últims són força difícils de veure. A més, al costat del parc hi ha plantacions del famós te d’Assam, que embelleix un paisatge ja de per si bonic.


Sivasagar (Assam)

Sivasagar és avui una ciutat decadent, bruta i amb molta pol·lució. La que va ser capital de la dinastia Ahom, que va dominar Assam durant més de 600 anys, presenta pocs atractius per al viatger, encara que no és un mal lloc per passar una o dues nits i podem veure un dels temples dedicats al deu hindú Shiva, més gran d’Índia.


Dibrugarh (Assam)

Ens desplacem fins Dibrugarh per visitar els camps de te de la companyia Bokel. Allí veiem com les dones treballen, mentre ens van explicant el procés de recol·lecció.


Along (Arunachal Pradesh)

Along és troba assentat en mig d’un entorn brutal, amb rius, boscos, muntanyes i camps d’arròs i és pot considerar com el sud-est asiàtic de l’India. Els seus habitants pertanyen a l’ètnia Adi, més emparentats amb les diferents ètnies del nord del sud-est asiàtic o de Yunnan, que dels indis.


Ziro (Arunachal Pradesh)

L’interès per aquest poblet no és altre que visitar les tribus Atapani.  Les dones d’aquesta tribu, famoses per la seva bellesa, eren segrestades per la tribu veïna Nishi. Per evitar-ho, se’ls hi desfigurava la cara amb tatuatges i se’ls hi perforava el nas per introduir uns taps anomenats dat.


Guwahati (Assam)

Guwahati és una típica ciutat índia, amb un tràfic caòticament ordenat, unes voreres atestades de gent i munts d’escombraries que s’amunteguen per tots els racons. Però la capital de l’estat d’Assam té un highlight que ningú es pot perdre si es troba per aquesta part més oriental d’Índia: el sagrat temple Kamakhya Mandir.


Més informació i itineraris per Índia a la guia de viatge.

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: