Arunachal Pradesh i Assam,  Índia

Along, el sudest asiàtic de l’Índia

Muntanyes amb boira

Assentat en mig d’un entorn brutal, amb rius, boscos, muntanyes i camps d’arròs, Along es pot considerar el sud-est asiàtic de l’India. Els seus habitants pertanyen a l’ètnia Adi, més emparentats amb les diferents ètnies del nord del sud-est asiàtic o de Yunnan, que dels indis.

poblat amb cases de bambu i camps verds de herba
paisatge del nord de l'India

L’interessant d’aquesta zona és visitar els diferents poblets dels voltants.

Kabu Village, imatge de dona Atapani
Nens a Along, en una cabanya de bambu
nena adi a kabhu village

Decidim anar fent auto-stop, cosa gens difícil ja que d’immediat algun vilatà et puja sorprès de veure algun viatger per aquí. I és que els pocs visitants que rep l’estat d’Arunachal Pradesh ho fan organitzats amb agències locals, atesa la dificultat d’obtenir els permisos i l’estat precari de les carreteres.
Caminem entre camps d’arròs segat fins arribar al Kabu Village, un poblat amb cases típiques construïdes amb bambú sobre quatre pilastres, per evitar la humitat, i el sostre de de palla. No hi ha carrers, només l’herba rasa del caminar de la gent. Entre les cases, nens jugant sobre l’herba humida, gallines, porquets i gossos completen el paisatge.

El vell pont fet amb corda i bambú reposa inert sobre el riu, mentre a poca distància el pont nou, de ferro, anuncia un futur incert i ple de canvis en la vida i els costums dels Adi. Aquest pont era un dels punts d’interès d’aquesta zona, però fa pocs anys que es va trencar. Havia de ser una sensació increïble creuar pel pont vell, tot i que el nou ha millorat molt el trànsit de persones dels dos costats de la ribera.

riu i pedres
Muntanyes i riu de l'Himalaia

riu de l'himalaia

Per cert, que una parella d’indis ens van dir que els Adi cultiven uns pebrots tant picants que ni ells mateixos se’ls poden menjar. No cal dir res més!

Més articles sobre Arunachal Pradesh i Assam

Addicte als viatges i la fotografia. Després de tres anys viatjant per l'Índia, el sud-est d'Àsia i de recórrer la Ruta de la Seda, ha tornat a casa on està preparant la següent fugida.

6 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: