Navegant pels backwaters de Allepey
Índia

Allepey, descobrint els backwaters de Kerala en canoa

Una de les formes més tranquil·les i, possiblement, més autèntiques de conèixer Kerala sigui des de Allepey, descobrint els backwaters en canoa. A diferència dels house-boats i el ferri, les seves petites dimensions permeten al barquer navegar pels canals més estrets.

Ho vam contractar en una de les agències que hi ha a la dreta de l’estació d’autobusos. El preu va ser, després de regatejar, de 750 rúpies per persona, amb l’esmorzar i el dinar inclòs i unes 6 hores d’excursió.

A primera hora ens reuneixen davant de l’embarcador i, amb una dotzena de turistes més que repartiran en diferents canoes, pugem al ferri públic. Ens adjudiquen un barquer i baixem en el lloc que ell ens diu. D’allí caminarem pel mig del poblet fins a casa seva, on ens presenta la seva senyora i ens fa sentar a la taula de la seva humil casa. Ens serveix un esmorzar digne dels més llaminers: unes crèpes de coco i un deliciós te.

En acabar, anem a buscar la canoa i embarquem. Són canoes on només hi caben 4 persones, a més del remer. I a partir d’aquest moment, el nostre matí transcórre plàcidament a través de llacs poc concorreguts, canals estrets per on pots tocar les plantes i amb tanta calma que pots navegar amb la mà estirada fregant l’aigua.

Home pescant des de una canoa als backwaters de Allepey, Kerala
Home pescant des de una canoa als backwaters de Allepey
Un home torna a casa amb la canoa als backwaters de Allepey
Un home torna a casa amb la canoa pels backwaters
Petit canal dels backwaters de Kerala a Allepey
Petit canal dels backwaters de Kerala
Canoes en un petit canal de Allepey
Petits canals rodejats de vegetació
Canoes als backwaters
Canoes en un dels canals dels backwaters

Navegant pels petits canals en la canoa observem silenciosos la vida de la gent que aquí hi viu. Aquesta passa pel nostre costat descrita com si d’un documental de viatges es tractés.

Netejant la roba als backwaters
Netejant la roba als backwaters
Una noia neteja roba als canals de Allepey

A les dues tornem a casa del barquer. La seva dona ens torna a parar la taula i ens serveix el millor dinar que haguem assaborit des que hem sortit del Ladakh: un thali sobre fulla de plàtan, amb la gràcia d’haver estat cuinat a casa, a l’estil keralí.

Nens en bicicleta per un dels canals
Nens en bicicleta a la vora dels canals
Un thali servit en una fulla de plataner
Thali servit en una fulla de plataner

Una estoneta per reposar i el barquer ens deixarà a l’embarcador a l’hora en que passa el ferri, que ens portarà de tornada cap a Allepey. I recordarem aquest dia com la postal que emmarca la nostra visita a Kerala.

Per a no perdre’s a Kerala

A tot l’estat de Kerala, no us perdeu els restaurants amb el nom Indian Coffee House, una cooperativa que serveix cafè de Kerala i menjars a una velocitat increïble i a un preu molt baix, tant que sempre està ple de famílies índies amb la taula repleta de plats. Els seus cambrers llueixen un vistós barret, que és l’emblema de la casa.

Cambrer en un café tradicional de Allepey

Entrada relacionada: Allepey, un recorregut en ferri públic pels backwaters de Kerala

Núria és viatgera, escriptora en el seu temps lliure i post-graduada en Cooperació Internacional. Ha publicat diversos articles de viatge en les revistes Altaïr i Lonely Planet i en el llibre de viatges “Experiències de viatge” publicat per Nova Casa Editorial.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: